dinsdag 15 juli 2014

Lush Mask of Magnaminty

Afgelopen week bracht ik een bezoekje aan een van mijn favoriete winkels, Lush. Eigenlijk ging ik er alleen heen om een voorraadje in te slaan voor mijn standaard favorieten, maar natuurlijk kon ik het niet laten om nog wat andere producten te kopen. Aangezien mijn huid de laatste tijd wat last heeft van onzuiverheden, besloot ik om hiervoor een masker te kopen. De verkoopster raadde mij Mask of Magnaminty aan.

Het masker is er in twee soorten. Eén die zichzelf conserveert en eentje die dat niet doet. Ik koos voor de gene die zichzelf conserveert, zodat hij langer mee kan. Als een product zichzelf conserveert betekent dat er bepaalde ingrediënten in het product zitten, die het product langer houdbaar houden, zonder dat er hiervoor speciale conserveringsmiddelen zijn toegevoegd, die vaak niet goed zijn. Ook is het masker eventueel geschikt voor de rug, mocht dit nodig zijn.


Wanneer je de (gerecyclede) pot opendraait, komt er direct een sterke geur vrij. Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die de geur onaangenaam vinden, maar ik vind het geen vervelende geur. Het ruikt gewoon sterk naar de ingrediënten van het masker en persoonlijk vind ik dat erg fijn. Het masker zelf ziet er niet aangenaam uit, een grauw- groene kleur met stukjes erin.


Over de kleur valt weinig goeds te zeggen, behalve dat het gewoon een natuurlijke kleur is die is ontstaan door de gebruikte ingrediënten, er zijn namelijk geen kleurstoffen gebruikt. De stukjes in het masker kunnen lastig zijn, maar geven mij het gevoel van een vers masker.


De meeste maskers die ontwikkeld zijn voor onzuiverheden zijn vaak wat heftig voor de huid. Daarom raad ik je aan het masker alleen te gebruiken om plekken waar je last hebt van onzuiverheden. Dit is bij de meeste mensen de T-zone (voorhoofd, neus en kin). Breng je het op je wangen aan terwijl je daar geen onzuiverheden hebt? Grote kans dat dit tijdens het masker zal irriteren, of dat de huid naderhand rood en trekkerig aanvoelt. Op de onderstaande foto kan je zien dat ik het masker op mijn T-zone heb aangebracht en extra ruim rondom mijn mond, omdat ik daar wat meer last heb van onzuiverheden.

Het masker brengt niet zo makkelijk en lekker aan als zo een simpel masker uit een zakje. Mij maakt het niet zo veel uit, ik vind dit juist wel een leuke twist geven. Op onderstaande foto kan je goed zien dat de verse ingrediënten nog te zien zijn. Deze 'bonkjes' vallen er overigens niet af tijdens het intrekken van het masker. Na het verwijderen van het masker voelde mijn huid wat droog. Ik deed mijn standaard Philosophy dagcrème op en in de loop van de dag merkte ik dat mijn T-zone geen vieze, vettige glans meer had en mijn huid er stralend uitzag inclusief een gezonde glans.


Mask of Magnaminty is gemaakt op basis van honing, gemalen Adukibonen, Teunisbloemzaadjes Pepermuntolie en Goudbloemolie. De pepermuntolie verklaart dan ook direct de sterkte geur. Je moet een dikke laag van het masker op je huid aanbrengen en dit 5 tot 10 minuten laten intrekken. Je puistjes zullen natuurlijk niet direct weggaan, maar het maakt de huid schoon en na herhaaldelijk gebruik zullen ze wegblijven.

Mask of Magnaminty is voor €8,60 (125g) te koop in de Lush filialen of online.

14 opmerkingen:

 1. Het masker lijkt mij echt heel erg fijn, zeg! Goede review en supermooie foto's. Ik ben nog steeds op zoek naar een goed masker voor mijn onzuivere huid. Misschien toch eens bij Lush kijken!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb eigenlijk nog nooit een masker van Lush gebruikt, het klinkt wel goed! Misschien de volgende keer eens kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De verse maskertjes van Lush zijn zo fijn <3 Zelf heb ik niet zo heel erg last van onzuiverheden, maar mocht het weer eens opspelen, dan ga ik dit masker zeker ook een keertje proberen. Ik ben heel erg benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt als een fijn product en wat een mooie foto's liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt mij een erg fijn masker! Ik houd van lush

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat klinkt erg fijn!
  Wow, ben al lang niet op je blog geweest zeg, i'm back!
  Mooie foto's!
  Liefs Lonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hij lijkt me heel fijn! Ik vind het altijd wel jammer dat de geuren van Lush zo apart zijn.. Bij een lekker geurend product twijfel ik minder vaak om het te kopen.. Ik ga binnenkort ook maar eens een masker proberen van Lush. Nog nooit gedaan eigenlijk. xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie foto's! Ik ben wel erg benieuwd hoe mijn huid op dit masker zou reageren, ik ben bang dat hij voor mij wat te heftig zal zijn, maar misschien dat het juist wel fijn is als ik hem alleen op de vette delen van mijn t-zone aanbreng!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een fijne review, mooie foto's! Het lijkt me een heel fijn masker, alleen de geur is misschien wat wennen, haha. Je blog is trouwens heel erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb deze zelf ook en ben hier ook echt tevreden van! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben gek op maskertjes en deze lijkt mij ook ontzettend fijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Copyright © 2015 Beautyzoom.