zondag 23 februari 2014

Inglot Freedom System Palette

Het is alweer een tijd geleden dat ik mijn eerste (en misschien laatste) palette kocht bij Inglot. De Inglot opende een tijdje geleden een winkel in Rotterdam, waar ik in de buurt woon. Ik ging er heen om te beginnen met een drie kleuren palette. De rest komt later wel, dacht ik. Helaas zijn er voor zo ver in weet geen Inglot filialen meer in Nederland, ik begreep dat het niet zo goed liep. Gelukkig heeft Inglot nu wel een Nederlandse webshop, maar helaas kan je de kleuren nu niet meer makkelijk bekijken. Ik heb mijn Inglot palette nooit eerder aan jullie laten zien, terwijl het een geweldig merk is.

Voor de mensen die het systeem nog niet kennen: je kan bij Inglot je eigen palette samen stellen uit meer dan 70 kleuren. Je kan uit verschillende formaten kiezen en ik koos voor het palette met drie oogschaduw vakjes. Het palette werkt met magneten en je kan de deksel er zo op en af klikken. Zelf vind ik dit een heel leuk systeem. Je koopt de kleuren los en in de winkel klikken ze die in het palette voor je. Je kan er ook voor kiezen dit zelf thuis te doen, zo dat je de kleur nummers thuis nog kan bekijken. Ze zijn namelijk wel uit het palette te krijgen, maar wel wat lastig. Je krijgt het palette mee in een strak, zwart doosje.



Toen ik eenmaal in de winkel stond wist ik niet waar ik moest kijken. Zo veel kleurtjes, ik wil ze eigenlijk allemaal. Ik koos voor een systeem met drie oogschaduw kleuren. Achteraf had ik voor het palette met oogschaduw en een blush willen gaan. In de winkel besloot ik dat ik sowieso een highlighter en een donkere kleur wilde hebben. De verkoopster wees me de highlighter aan met een gouden gloed en zei dat die erg veel werd verkocht. De donkere kleur sprak me erg aan. Het is een aparte kleur en in elk licht lijkt hij anders. Het is een bruine kleur met een paarse ondertoon. Een hele aparte, maar mooie kleur. Als laatste koos ik een oranje kleur, omdat ik dat nog niet echt had liggen.


Zoals ik zei is het best lastig om de kleuren er uit te halen en ik was niet zo slim om te zeggen dat ik de kleuren er zelf wel in doe. Ik las op internet het trucje dat je het beste een naald in een hoekje kan doen en daarmee dan het kleurtje omhoog tillen. Gelukkig ging dit best makkelijk. De oogschaduw kleuren bevatten elk goed pigment en op de swatches zijn de mooie glitters en shimmers te zien. Het oranje kleurtje bevat oranje glitters en de bruine kleur bevat een prachtige glans.

- #30, een prachtige highlighter met een gouden ondertoon
- #464, een oranje kleur met mooie gouden glitters
- #37, een aparte bruine kleur met een paarse ondertoon en gouden shimmers

De kleuren zijn niet op elkaar afgestemd en ik gebruik ze eigenlijk nooit tegelijk. Achteraf had ik wel een palette willen samenstellen die mooi op elkaar is afgestemd, zo dat ik het makkelijk mee kan nemen als ik een weekendje weg ben. Voor het losse palette betaalde ik €6,- en voor iedere oogschaduw kleur €7,-, dus ik heb in totaal €27,- betaald voor dit prachtige palette. Ik ben er heel blij mee, maar weet niet of ik zo snel nog een palette ga aanschaffen. Ik koop make-up namelijk liever in een winkel, zo dat ik de kleuren goed kan zien. Inglot Rotterdam, please come back!



27 opmerkingen:

  1. Wauw, wat een duidelijke en fijne review! Inglot lijkt me echt een prachtig merk, jammer dat hij weg is in Rotterdam! Het is inderdaad fijner als je de kleuren in het echt ziet. Ik zou dan op zoek gaan naar reviews van anderen :) De kleuren zijn prachtig gekozen en de pigmentatie is echt super en helemaal niet duur! Zonde dat je ze nooit gebruikt, ik denk dat ze je heel goed staan! Inglot gaat op mijn wishlist, hihi!
    liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh ik baal er ook zo van dat die weg is in Rotterdam, hij zat er ook echt maar een maand denk ik.. Maar je hebt in ieder geval wel een heel mooi palette! XO

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er echt goed uit, ik heb nog niks van Inglot!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jammer dat je hem niet eerst in de winkel kon bekijken maar toch mooie kleurtjes dacht ik zo!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wauw wat een geweldige swatches, onwijs mooi! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een gaaf palette! Inderdaad jammer dat ze nu alleen online te bestellen zijn, maar misschien ga ik dat alsnog wel doen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een prachtige kleuren heb je meegenomen!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wauw prachtige foto's weer en een hele fijne review. Jammer he dat 'ie in Rotterdam weg is, ik ben er nog nooit geweest maar had het wel graag gewild. En ik koop mijn makeup ook liever in de winkel zelf, dan kan je af en toe nog even swatchen om te kijken of het pigment wel oke is (al zit dat bij Inglot wel goed), maar ook is de kleur veel anders dan op de website.. Beetje tricky vind ik dat altijd, maar gelukkig zijn de kleuren alsnog heel mooi! Kleuren die inderdaad niet supermooi samen gaan maar los echt prachtig. Die highlighter heeft echt zoooo'n mooie gloed, wauw! ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh wauw ziet er echt prachtig uit!
    Ik volg je nu via bloglovin:) Je hebt een leuke blog.
    liefs x

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Prachtige tinten, die zouden zo in mijn stash mogen aansluiten. :) xx

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een prachtig paletje en wat is je lay out mooi zeg!!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Prachtige kleuren! Draag vaak zulke kleuren oogschaduw :-)

    xoxo
    www.its-dash.com

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Prachtige kleurtjes heb je uitgekozen. Zo jammer dat de Inglot winkels weg zijn, ik vond het een fijn merk!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. wauw prachtige kleurtjes ziet er goed uit
    liefs x

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ziet er zo luxe uit! (is het natuurlijk ook hihi) Mooie kleuren, hou ik wel van.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Heel mooi! Wat is de linker ook goed gepigmenteerd, wauw! Ik vind het zo jammer dat Inglot weg is.. De producten zijn prachtig! xx

    BeantwoordenVerwijderen

Copyright © 2015 Beautyzoom.