maandag 6 januari 2014

Tag: i love blogging


Vraag me niet waarom, maar ik doe eigenlijk nooit tags en ik schrijf nooit echt iets persoonlijks. Niet dat er niks gebeurd (juist heel veel), maar ik vind het altijd een beetje eng. Bij blogvriendin Maris zag ik deze ontzettende leuke tag voorbij komen en het leek mij erg leuk om deze ook te doen.

Waarom ben je begonnen met bloggen?
Het is alweer even geleden, dus ik moest even goed nadenken. Ik ben ergens in 2011 begonnen met bloggen. Ik las toen veel blogs en vond het leuk om in mijn vrije tijd rond te surfen op het internet. Ik had niet echt iemand om zulke dingen mee te delen, dus ik begon een blog. Op deze manier kon ik met iedereen delen wat ik leuk vond en wat ik van producten vond. Ik heb erg veel tussen stops gehad, maar ik hoop vanaf 2014 meer regelmaat te krijgen in het bloggen en dus ook meer te posten. Bloggen is een uitlaatklep die ik niet meer kwijt wil.


Hoe kom je aan de naam van je blog?
Ik heb al meerdere namen gehad, maar op de een of andere manier vond ik die niet bij mijn blog passen. Een naam met beauty vond ik eerste instantie nog al afgezaagd, maar het is wel waar mijn gehele blog om draait. Ik koos er toch voor, omdat ik het belangrijk en fijn vind dat mensen aan de naam gelijk kunnen zien waar een blog om draait. Ik koos voor Beautyzoom.nl, omdat ik als het ware inzoom op alles wat met beauty te maken heeft. Ik heb lang nagedacht over de naam, maar uiteindelijk ben ik er erg blij mee en vind ik hem heel erg bij mijn blog passen.

Hoeveel bezoekers heb je ongeveer?
Zoals ik al eerder vertelde heb ik verschillende tussenstops gehad, waardoor mijn bezoekersaantal heel erg schommelde. Ik zit de laatste tijd tussen de 150 en 200 per dag. Dit is natuurlijk ruim genomen, want ik zit ook vaak over de 200 heen. Ik ben erg blij en trots om te zien dat er zo veel bezoekers zijn op mijn blog. In het begin kon ik het bijna niet geloven, maar nu hoop ik als ik een vast ritme krijg er nog meer te krijgen!

Wie werken er allemaal mee aan je blog?
In principe doe ik alles zelf, op mijn lay-out na. Deze laat ik eigenlijk altijd maken door Maris. Ze is ontzettend handig met alle bewerk progamma's en lay-outs en kan precies maken wat jij in gedachten hebt. Dit vind ik zelf heel erg fijn en ik heb ook altijd goed contact met haar. Als ik iets nieuws wil, is ze altijd bereid om te luisteren. Wie weet gaan we binnenkort samen weer iets bedenken.. ;) Verder vind ik het fijn dat ik alles zelf kan doen. Ik ben best wel een control freak en vind het moeilijk de touwtjes uit handen te geven. Ik heb ook een tijdje samen met een jongen samengewerkt op deze blog, maar helaas ging dit niet goed samen.Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt door je blog?
Het allerleukste? Alle contact met andere bloggers. Ik vind het super om meiden te ontmoeten met dezelfde passie's, zodat ik er veel over kan praten. In mijn vrienden kring zijn ze niet zo van de make-up; ze vinden het leuk als ik ze opmaak voor iets, maar begrijpen niet dat ik zo veel van iets kan hebben. In mijn ogen heb ik niet erg veel en zeker niet als ik dan een stash video van iemand anders bekijk, haha. Daarnaast vond ik het ook erg leuk om het JohnBeerens.com event bij te wonen. Dit was mijn allereerste event en was echt super leuk. Hier heb ik ook leuke meiden leren kennen. Erna heb ik een ander geweldig event bij mogen wonen van het merk Cloud9. Ook dit was een geweldig event en hier kreeg ik echt de meest gave goodiebag ooit mee: mooie producten en een stijltang van Cloud9.Hoeveel comments krijg je gemiddeld per artikel?
Dit verschilt heel erg. Meestal tussen de 20 en 30, maar er zijn ook artikelen met 15 reacties, of soms zelfs in de 40 of 50. Ik merk dat de reviews altijd goed in de smaak vallen. Verrassend genoeg zijn de win acties niet het meest populair.

Werk je samen met bedrijven?
In principe heb ik geen vaste samenwerking met een bedrijf. Ik zit wel bij een aantal pers bureaus waar ik regelmatig contact mee heb. Ik hoop in 2014 nog meer contacten te leggen en meer samenwerkingen te creëren. Natuurlijk is dit niet waar het bloggen om gaat, ik vind het namelijk belangrijk om mijn eigen artikelen te schrijven en zelf te bepalen wat er in een artikel komt. Ik werk alleen samen als ik geheel vrij ben in het maken van een artikel. Toch maken de samenwerkingen het stiekem wel leuker; ik spring als een klein kind door de kamer als ik leuk bericht krijg van een pers bureau.Met wat voor camera maak je de foto's voor je artikelen?
Sinds dat ik blog werk ik met een Canon 20D. Dit was de camera van mijn stiefvader en die kreeg ik toen hij een nieuwe kocht. Ik gebruik daarvoor al jaren de 18-55mm lens. Een paar maanden geleden heb ik er de  EF 50mm 1:1.8 lens bij gekocht. Ik ben hem nog een beetje aan het uittesten, maar je kunt er echt prachtige foto's mee maken. Om te filmen gebruikte ik een digitale camera van Canon SX40 HS. Dit is een hele fijne en goede camera en kan in full HD filmen. Maar.. ik heb een nieuwe camera: als klapper op de vuurpijl heb ik eind november voor mijn verjaardag de Canon 600D body gekregen van mijn ouders. Ik ben hier echt ontzettend blij mee. Niet alle foto's die nog verschijnen zullen hiermee gemaakt zijn, maar binnenkort hoop ik alles met dit schatje te doen.

Waar haal jij je inspiratie voor een nieuw artikel vandaan?
Eigenlijk bestaat mijn blog voornamelijk uit reviews en al deze reviews zijn natuurlijk gebaseerd op mijn mening. Ik verzin dus eigenlijk alles zelf. Deze tag is eigenlijk een van de eerste dingen die ik van een andere blog heb of niet zelf heb verzonnen. Ik houd ervan om mijn eigen ding te doen, maar ik moet zeggen dat ik zo een tag stiekem toch wel erg leuk vind.Welke bloggers geven jou veel inspiratie?
Of het inspiratie is weet ik niet, maar het zijn wel bloggers waar ontzettend veel waardering voor heb en waarvan ik stiekem hoop dat ik ver in de toekomst met ze kan samenwerken. Dit is natuurlijk een droom, maar wie weet wordt dat ooit eens werkelijkheid. Ik heb het nu vooral over Mascha, Cynthia, Serena, Nikkie, Vera, Martine en Willemijn. Dit zijn de 'grotere' blogs die ik volg en stuk voor stuk vind ik ze prachtig. Ik kan uren rondkijken op hun blogs. Eigenlijk hebben ze allemaal prachtige foto's, wat ik zelf erg fijn vind. Ik hoop later bij dit rijtje te horen!

Krijg je wel eens negatieve comments?
Ik zal vast wel eens een comment hebben gekregen waarvan ik dacht: "uhh.. oke?!', maar aangezien ik het me niet echt kan herinneren zal het vast nooit heftig zijn geweest. Als ik wel eens comments lees op de Instagram of YouTube van hierbovende genoemde blogs, schrik ik soms wat voor comments ze krijgen en dat hun volgers ruzie met elkaar te maken. Ik vind dit zo een nadeel van het bloggen. Natuurlijk hoef je niet altijd alles leuk te vinden, maar ik heb dan zo iets dat je het beter voor je kan houden. Ik vind het erg jammer dat zo iets leuks dan verpest wordt door negatieve comments. Ik hoop dit zelf nooit zo mee te maken.

Plaats je iedere dag een nieuwe post?
Nee, zoals ik eerder zei heb ik niet echt een vast ritme gehad. Dit komt omdat ik een vrij onregelmatig leven heb. Ik zit op school en ik heb twee bijbaantjes en binnenkort ook nog een stage plek. Ik studeer als schoonheidsspecialiste en in februari moet ik stage gaan lopen. Daarnaast werk ik alweer een poosje bij Etos en sinds kort in het nachtleven van Breda ben ik te vinden in Bar Dancing Kerkplein. Een leuke club waar ik voorheen altijd ging stappen. Ik hoop dat ik dit de komende tijd goed kan combineren. Ik vind het namelijk allemaal erg leuk, maar soms wordt het een beetje te veel. Als ik dit ritme heb gevonden wil ik beginnen met om de dag posten en wie weet in de toekomst elke dag. Voor als nu kan ik helaas niks beloven.Wat voor soort lay out heb je? En heb je hem zelf gemaakt?
Zelf heb ik echt nul verstand van lay outs en zoals ik al eerder zei is deze door Maris gemaakt. Als je hier dus een vraag over hebt, kan je beter contact opnemen met Maris.

Hoe lang doe je ongeveer over een artikel?
Dit verschilt heel erg. Ik ben soms een uur bezig met het maken van foto's en dan komt er vaak nog 1,5 uur bij om de foto's te selecteren en een tekst te schrijven. Ik heb ook wel eens dat het niet naar mijn zin is en ik er langer mee bezig ben. Ik heb ook wel eens van die dagen dat de letters letterlijk uit mijn mouwen komen rollen en dan heb ik de tekst in no time af.

Is je blog je bedrijf? Zo ja, hoe werkt het en wat vind je ervan? Zo nee, zou je het willen?
Helaas is mijn blog geen bedrijf. Ik zou het heel erg graag willen, maar eerlijk gezegd nog niet nu. Ik heb momenteel niet genoeg tijd om te investeren in mijn blog en wanneer het een bedrijf is wil ik er alle tijd voor hebben. Het komende jaar zal het waarschijnlijk een grote hobby en passie blijven, maar ik hoop zeker in de toekomst er een mooi bedrijf van te maken. Zo niet, dan heb ik daar natuurlijk ook alle vrede mee.


Heb je in het echt contact met andere bloggers?
Ja, ik heb 2 jaar geleden met Maris afgesproken. Ik heb haar toen geholpen met een school project. Het klikte heel erg en sindsdien hebben we eigenlijk alleen nog maar meer contact. We appen vaak en hopen aankomend jaar wat vaker af te spreken. Ook zit ik in een groepsgesprek op Whatsapp met Sharon, Robin, Bo, Carola, Kim, Michelle, Joyce en Maris. Ik heb ze eigenlijk door Maris leren kennen, maar ik vind het stuk voor stuk lieve meiden. Hopelijk kunnen we allemaal een keer afspreken, dat lijkt mij erg gezellig.

Het heeft me eigenlijk verbaasd hoe leuk ik het vond om deze tag te schrijven. Ik vind het eigenlijk toch wel leuk om af en toe wat persoonlijke dingen te delen. Daarom vraag ik jullie bij deze vragen in te sturen voor een Q&A. Als ik genoeg vragen heb ontvangen zal ik een artikel maken en de vragen beantwoorden. Ik zou het dus erg leuk vinden als je een vraag achterlaat in de comments.

Voel je vrij om deze tag over te nemen.

Be beautiful,
Amber

17 opmerkingen:

 1. Super leuke tag, ik like hem even zodat ik het niet vergeet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het ook altijd leuk om persoonlijke dingen te delen op mijn blog. Daar is tenslotte mijn blog voor. Dan kan ik alles weer eens van me af schrijven. Mooie lay-out heb je zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om te lezen zeg! Veel herkenbare dingen :)

  X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind de events en het contact met andere bloggers ook het aller leukste! Toevallig ook dat we alle twee bij Cloud Nine en JohnBeerens.com waren, zo leuk :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat je de tag hebt overgenomen van Maris! Ik vind jouw blognaam 'beautyzoom' echt heel erg leuk. Gaaf dat je naar events bent geweest, en contact met andere bloggers is inderdaad heel leuk. Met bloggers kun je praten over hele andere dingen als met je vriendinnen. Wat tof dat je een nieuwe camera hebt gekregen. Ik hoop jou echt te meeten dit jaar Amber, samen met de andere meiden. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je camera is zoooo mooi! Vind het stiekem ook wel zonde dat ik niet voor een uitklapbaar schermpje ben gegaan, maarja, nog steeds ben ik onwijs blij met mijn 1100D. Wil ooit, als de tijd en geld het toelaat (haha!) ook een 55mm lens kopen. Hoor er zoveel goede en leuke dingen over dat ik 'm zelf ook nog even moet uitproberen natuurlijk. Ik vind die foto van Maris en jou echt superlief en ook heel leuk dat je me hebt genoemd in dit artikel. En wat een druk leventje heb je, bezig bijtje! Andere kant wel heel leuk dat je heel veel afwisseling hebt. Dan sta je het ene moment in de bar, het andere moment bij de Etos om makeupjes in de schrappen te zetten of mensen te helpen (denk ik?). Deze tag ga ik ook overnemen aangezien Maris me hiervoor heeft getagged, maar ik hoop ook jullie allemaal te kunnen meeten. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik had het gisteren al gelezen, maar toen deed mijn internet het helaas raar, haha! Poging twee! Superleuk dat je de tag hebt overgenomen en ik vond het echt heel leuk om te lezen! Zo weet je ook een beetje meer over de persoon achter de blog, dat vind ik altijd wel fijn al ken ik je natuurlijk inmiddels alweer 2 jaar (wauw, al best lang haha). Ik hoop je dit jaar weer te zien en dat gaat zeker snel gebeuren als hopelijk alles doorgaat, zou echt heel gezellig zijn! :) Ik ben echt jaloers op je camera, echt een prachtding! Ik wil ook de 1100d hebben... maar helaas ben ik nog niet zo goed in centjes op zij leggen, haha. Hopelijk heb ik hem in maart/april wel de 1100d! Superleuk dat je al naar events bent gegaan! Ik hoop je snel te zien Am! :)
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk om te lezen :) Hopelijk ga je in 2014 nog meer leuke dingen doen rondom je blog:)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. leuk om te lezen, ik vind de naam van je blog leuk en toepasselijk xx

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben een vraag voor je vergeten voor je Q&A, woops :( waar zou je later graag willen werken? :)
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 11. hi! nice blog!
  follow to follow?
  let me know!!

  http://defishencia.blogspot.ru/

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk om te lezen! Heel veel succes met alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuke tag!
  Zo leuk dat iedereen hem (wat logisch is) helemaal anders invullen, grappig om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen

Copyright © 2015 Beautyzoom.