vrijdag 31 mei 2013

Rituals Precious Mineral Make-up collectie


Net als veel andere merken doet ook Rituals iets met de opkomst van de zomer. Het brengt een nieuwe make-up collectie uit geïnspireerd op de oosterse betovering duizend-en-één-nacht, genaamd Precious Mineral Make-up collectie. De collectie bevat voornamelijk warme en levendige kleuren met stijlvolle glinsteringen. Zelf kwijlde ik helemaal weg bij het zien van de producten. Kijk mee en kwijl net als ik ook weg. ;)

Voorheen kende ik Rituals van de geurstokjes en verzorgingsspullen, maar toen ik op hun website ging kijken viel me op dat ze eigenlijk prachtige producten hebben. Erg zonde dat daar zo weinig over geschreven wordt. Rituals heeft namelijk producten zonder parfum en parabenen en gebruikt veel natuurlijke producten. Sterker nog, de producten van deze collectie bevatten rijke mineralen gecombineerd met echte edelstenen die de make-up een zachte en lichte textuur geven, waardoor de huid kan blijven ademen, + punt!

Zelf ontving ik een práchtige blush en een mooie lipgloss. Toen ik de blush opende was het een echt 'wauw-moment. Dit is denk ik voor mensen die wel eens mooie of dure make-up producten kopen wel herkenbaar! Vooral in het zonlicht glinsterde de blush er flink op los en dan nog niet te spreken over de kleuren. Ik heb het palette genaamd Sunglow Peach, waarin van elk wat zit voor het perfect resultaat. Persoonlijk denk ik wel dat dit palette voor de mensen is met een warme ondertoon, maar er zijn meerdere varianten verkrijgbaar.
De blush zou een natuurlijke en warme zomerse gloed moeten geven. Daarover had ik geen enkele twijfel bij het zien van de kleuren. Ik denk dat ik er wel een paar minuten naar heb gestaard, voordat ik durfde te swatchen. Kennen jullie dat? Dat je dat zonde vind? Uiteraard heb ik wel swatches gemaakt, om jullie een goede impressie te kunnen geven. Het pigment is echt ge-wel-dig. Na een veeg kwam er gelijk veel kleur van af, waarin de prachtige glinstering goed te zien is.

De lipgloss is in tegenstelling een vrij koele kleur en bevat mooie zilveren glinsters. Geschikt voor de koele huidjes onder ons, maar persoonlijk vind ik het een warme ondertoon niet misstaan. De lipgloss heeft de naam Pink Violet. Deze lipgloss heeft voornamelijk een glanzend effect met glitters, maar de kleur is wel te zien.

Op de swatch is de roze kleur overduidelijk aanwezig, maar ik denk wanneer je de gloss uitsmeert, dat de kleur nog iets gaat vervagen. Hier heb ik geen problemen mee, omdat Rituals dit van tevoren al heeft aangegeven en verder geen goed pigment beloofd. Goed dat Rituals haar eigen producten kent en geen valse beloften daarover doet!

Voordelen:
  • Mooie verpakking
  • Gemaakt van edelstenen en mineralen
  • Goed pigment/ goede kwaliteit
  • Geleverd in een doosje- geeft een chique gevoel
  • De collectie heeft ruime kleurkeuze
  • Zonder conserveringsmiddelen en parfum
  • Blijft in het vaste assortiment
Nadelen:
  • De prijs kan eventueel een nadeel zijn
  • Verkrijgbaarheid- Rituals zit niet in elke stad en sommigen willen niet online bestellen
De prachtige blush kost €25,50 maar daar moet ik wel bij zeggen dat je daarvoor wel meerdere kleuren krijgt. Het palette bevat maar liefst 9gram, dus de prijs valt mee als je daar over na denkt. Normaal zou ik dit geld niet 123 neerleggen, maar alles bij elkaar opgeteld (edelstenen, zonder parfum, kwaliteit etc.) vind ik dat de prijs-kwaliteitsverhouding perfect is. Zo denk ik net zo over de lipgloss. Deze kost €13,50  en bevat 5ml. De prijzen liggen lager dan andere luxere merken, terwijl ik erg verrast ben door de kwaliteit. Als je een luxer product wil gaan aanschaffen, vergeet Rituals dan zeker niet om op je wishlist te zetten, het is de moeite waard!

Kijk voor de rest van de collectie en verdere info op de website van Rituals

Liefs,
Amber

21 opmerkingen:

  1. Die blush is inderdaad echt heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die blush is echt heel erg mooi! De lipgloss vind ik iets minder, haha. De swatches van de blush zijn trouwens erg goed gepigmenteerd!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie pigmentatie! Alleen ietsje te duur :(
    -xxx- eline

    BeantwoordenVerwijderen
  4. de oogschaduw kleuren zijn echt ongelooflijk mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een prachtig palet!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wauw die palette is zo mooi! Ik moet ook maar eens overstappen naar Rituals!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heel leuk! Dat oogschaduw paletje is echt heel mooi! Mooie blog trouwens :) xx Romy

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Je hebt echt een ontzettend mooie blog met duidelijke foto's, heel fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat palette is echt heel erg mooi zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik hoor altijd veel goede verhalen over rituals make up. Misschien toch maar eens proberen dan! Deze producten zien er ook erg mooi uit;)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. misschien moet ik die ook maar eens uitproberen, ziet er mooi ui!

    BeantwoordenVerwijderen

Copyright © 2015 Beautyzoom.