dinsdag 9 april 2013

Alcina Spring Collectie

Alcina is een merk dat redelijk onbekend is, maar steeds vaker in beeld komt. Zij werken al jaren zonder op dieren te testen, dus dat is een groot pluspunt! 'Spring in the air' is de nieuwe voorjaars make-up van Alcina. De donkere winterkleuren veranderen in lichte en frisse lentekleuren.

Ik heb twee mooie producten mogen ontvangen. Dit zijn de eerste producten van het merk die ik ooit heb gebruikt, dus ik was erg benieuwd.

De nieuwe collectie bestaat uit:
  • Effect Eye Shadow- oogschaduw in de lentekleuren Sunny Violett, Magic Blue en Apricot Pastell geven de ultieme lentelook. De Effect Eye Shadow van poederstructuur is eenvoudig aan te brengen met een potlood en dekt mooi. Verkoopadviesprijs: €11,-
  • Nail Color- twee nieuwe frisse kleuren genaamd Diamond Rose en Diamond Nut. Verkoopadviesprijs €9,10
  • Soft Kajal Liner- met een lijntje langs de ogen creëer je een intense blik. Met de Soft Kajal Liner zet je eenvoudig een fijn lijntje. Verkoopadviesprijs: €9,80
  • Lipstick- de lipsticks van Alcina dekken mooi, zijn verzorgend en geven de lippen een verleidelijke glans. Dit voorjaar verkrijgbaar in de kleuren Lovely Peach  en Rock Candy. Verkoopadviesprijs: €11,50
  • Jewel Pearl- transparante lipgloss verpakt in een prachtig amulet. Verkoopadviesprijs: €12,50
Zelf heb ik een Effect Eye Shadow in de kleur Magic Blue, de Soft Kajal Liner in blue 050 en een luxe puntenslijper. Erg handig, want ik had er nog geen voor een jumbo formaat.

Effect Eye Shadow
Bij oogschaduw denk ik altijd aan een mono en toen ik het persbericht las, had ik niet verwacht dat het een potlood zou zijn. Het potlood is multifunctioneel: je kunt het als oogpotlood gebruiken, als oogschaduw basis en natuurlijk gewoon als oogschaduw. Zoals je ziet is het potlood vrij dik, niet erg handig voor dunne lijntjes, maar het is wel mogelijk.


Soft Kajal Liner
Het Soft Kajal Liner lijkt op de eyeliners/potloden van Essence en heeft een draaisysteem. Opzich handig, maar je krijgt nooit een scherpe punt terug. Gelukkig kun je het zelf een beetje bijsnijden. Het potlood glijdt als het ware over je oogleden en is lekker creamy, maar loopt niet uit. Aan de andere kant van het potlood zit een sponsje, waarmee je het potlood kan vervagen.


Alcina puntenslijper
Een mooie close-up van dit mooie en luxe puntenslijpertje.

De swatches
Zoals je ziet geven de potloden vrij veel pigment af. Beide swatches zijn van één keer. Je kan goed het verschil zien tussen het formaat van beide potloden.


Het lukte niet echt om goede foto's te maken van de look, dus hier maar even een wazige foto. Het ijsblauw staat prachtig bij een zachte nude look met aarde tinten. Ik had nooit verwacht dat blauw oogpotlood me zou staan, maar ik vind het best mooi.


De andere kleur blauw vind ik minder staan, maar staat denk ik prachtig bij fel groene of blauwe ogen.


De producten van Alcina vind ik erg fijn. Ze glijden lekker over je huid, maar lopen niet uit. De prijs kwaliteitsverhouding is daarom erg goed en ik zou jullie deze potloden zeker aanraden. Alcina is onder andere op deze webshop verkrijgbaar.

Liefs,
Amber

17 opmerkingen:

  1. Wauw, ziet er erg mooi uit. Knap dat je zo'n strak lijntje weet te zetten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De eerste blauw is inderdaad erg mooi! En die zwarte kohl vind ik er ook erg mooi uitzien.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die eerste kleur blauw is inderdaad mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ken dit merk nog niet...Ziet er veelbelovend uit :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie collectie,heb zelf ook het oogschaduw potlood en nog een lipstick

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik kende dit merk nog niet, ziet er goed uit! xx

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ze lijken me erg fijn en het ziet er mooi uit! Ik kende het nog niet:o xx

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Aan de achterkant van de kajal liner moet je aan het 'tjopke' trekken. Er zit een slijper in :) Zo kan je de punt terug scherp maken.

    BeantwoordenVerwijderen

Copyright © 2015 Beautyzoom.