donderdag 3 mei 2012

Kwasten wassen

Dat je je kwasten moet wassen, weten de meesten onderhand wel, maar de meesten weten niet dat als je je kwasten regelmatig gebruikt, het het beste is om ze íedere week te wassen. Nee, ik houd me er ook niet aan, maar ik vond het nu toch eens tijd worden om ze te wassen. Ik heb absoluut niet de mooiste kwasten, al zitten er wel een par beauties tussen. Ik zit nog steeds te twijfelen om wat Mac kwasten aan te schaffen, maar deze doen hun werk ook prima.



Je hebt niet weel nodig om je kwasten te wassen:

  • Je kwasten uiteraard
  • Een kwastenshampoo ( Zwitsal babyshampoo schijnt ook goed te zijn, voordeliger! )
  • Een bak met lauw/warm water
  • Een handdoek

Ik heb een speciale shampoo voor kwasten, of dit beter is als Zwitsal kan ik je niet vertellen, want ik heb dat nog nooit gebruikt. Deze shampoo heb ik met de kerst gekregen en heb hem inmiddels een aantal keren gebruikt, ik ben er erg tevreden over. Wat ik in het begin zei, staat ook nog eens op de verpakking, handig voor de beginners of mensen die het gewoon vergeten.

Ik begon met de kwast die ik het meest gebruik, mijn kabuki kwast van Bellápierre. Ik kan echt niet meer zonder deze kwast, ik gebruik hem in combinatie met de mineral powder van Bellápierre en ik ben een echte fan! Zoals je ziet is hij tussen het zwart en wit een beetje gelig van de foundation, doordat ik de foto een beetje heb bewerkt zie je het niet heel goed, maar het is toch te zien. ;)

Je kunt de kwast beter eerst nat maken, voor dat je de shampoo gebruikt, want dan schuimt hij wat beter. Hoe meer shampoo, hoe beter hij schuimt. Op deze foto zie je het gelige trouwens ook.

Op mijn eye-liner kwast zat nogal veel eye-liner, omdat ik sinds kort eye-liner uit een potje gebruik, jawel, óok ik ben er aan begonnen. Door de shampoo kwam het goed los en me vinger (handen) werden lekker zwart.

Nadat je al je kwasten hebt gewassen, moet je even een goede plek in je kamer vinden waar ze goed kunnen drogen. Ik doe dat door ze simpel op een handdoek te leggen en af en toe te voelen of ze al droog zijn. Ga niet hard zitten wrijven als je wilt voelen of ze al droog zijn, dit is niet goed voor de kwasten.

Check even hoe schoon me kabuki kwast is geworden:


Zelf vind ik het altijd heerlijk om met schone kwasten te werken, dan lijkt het net alsof ze net nieuw zijn. Kies een goed moment om ze te wassen, niet als je weet dat je ze die dag nog nodig hebt. Het drogen kan namelijk een aantal uurtjes duren. Föhnen kan ook, maar daar sta ik zelf niet zo achter.
Was je kwasten regelmatig, want geloof me, het is het zeker waard! Voor een paar euro heb je de babyshampoo van Zwitsal, want ik heb gehoord dat je met de mini versie lang doet. Succes!

Liefs,
Amber

14 opmerkingen:

  1. wat een leuk artikel! ik heb gister me kwasten nog gewassen haha! nog bedankt voor je reactie! kreeg je een waarschuwing van blogspot? iets van wil je doorgaan naar deze site? Want dat komt omdat ik nu op wordpress zit haha dus dat is gelukkig niks ernstigs (:

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super handig, ik weet ook nooit hoe het moest dus nu weet ik het handig.
    Zullen we elkaar volgen je hebt een leuke blog Amber.

    Liefs, Mi-lou

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik gebruik eigenlijk maar één kwast die je geloof ik maar beter niet kan wassen, hihi. Hij is namelijk van de HEMA haha. Leuk om te lezen dit!
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ah handig! ik wist zelf niet dat er zo'n shampoo bestond.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Super handig artikel! En het rokje heb ik afgelopen zomer bij de h&m gekocht. X

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ik vind dit altijd zo een vervelend klusje, helaas is het nodig=) handig artikel!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. handig artikel!
    ik vind dat je mooie kwasten hebt!x

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Handig artikel! Ik was zelf mijn kwasten echt veel te weinig!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuk artikel! Ik vergeet het altijd, of ik hem er geen zin in, dat wassen van kwasten. Totdat ik op een gegeven moment alleen maar een donkerbruine kleur in de crease krijg terwijl ik een blauwe kleur wil aanbrengen, dusjaa. Op een gegeven moment moet het wel haha;p Ik gebruik kwastenshampoo van Elf en gewoon babyshampoo van Kruidvat voor de beautyblender:)
    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  10. wat een handig artikel !
    Stiekem was ik mijn kwasten echt veel te weinig, shame for me :$
    maar ik heb er nooit zin in haha ! IK ga het vandaag nu echt maar eens doen.
    Bedankt voor al je leuke reactie's weer !
    Ik zal aankomende week een uitgebreide review over het colour blush wheel maken.
    Over die lectuurbak kan ik jammer genoeg geen DIY maken, want ik heb thuis de spullen er niet voor. Ik heb hem namelijk op school gemaakt.

    Liefs xx

    BeantwoordenVerwijderen
  11. handig artikel, eigenlijk was ik mijn kwasten nauwelijks, ik weet dat het slecht is, en dat je je kwasten goed zou moeten wassen, maar ik vergeet het eigenlijk haha ;)

    Liefs,
    Sanne

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Heel fijn artikel ! Ik was mijn kwasten met mijn gezichts was product van aveeno.

    XX Tali
    http://hersecondskintali.blogspot.com/

    GO & CHECK OUT MY GIVEAWAY!!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Mooie kwasten heb je !!
    leuk artikel ook xxx

    BeantwoordenVerwijderen

Copyright © 2015 Beautyzoom.